Logo

За нас

Предприятието е с дългогодишни традиции в производството на слънчогледово масло, датиращи още от далечната 1918 г. Тогава е основана  фабриката, известна като "Олио Доневи". В началото производството е било примитивно - ламаринена тава за изпичане на семе и ръчна, дървена преса за изцеждане на маслото. С течение на времето, технологията постепенно се усъвършенства и модернизира, а производството се увеличава.

Търговско дружество "РОСА" се учредява през 1991 г., а през 1997 г. се приватизира  и  регистрира като частно акционерно дружество "РОСА" АД. "РОСА" АД е предприятие за производство  на растителни масла без екстракция. Оборудвано е с технологична линия за влаготермична обработка, пресоване и филтриране на суровите масла. Има инсталации за пълно рафиниране, механизирани линии за бутилиране и лаборатория за контрол на произвежданата продукция. Предприятието е  разположено на три площадки – производствена и две cкладови бази.
В дружеството работят 160 високо квалифицирани  ръководни кадри, специалисти и  работници, на които се дава постоянно  възможност да усъвършенстват знанията и опита си.

ПРОДУКТИ

Търговската листа  включва: сурови и рафинирани слънчогледови масла, експелер /кюспе/, филтърна утайка, високо калорични брикети от слънчогледова люспа, отпадни продукти получени при рафинирането на маслата - мастни киселини, хидратни утайки и други. Преработва сурово масло и слънчогледово семе на ишлеме.

ВИЖ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ >>

ПОЛИТИКА ПО КАЧЕСТВО >>